Први централни спортски игри на Независниот Синдикат на полицијата

ИЗВЕСТУВАЊЕ Со задоволство ви соопштуваме дека според сите направени анализи од страна на телата и органите на НСП, на 30-сетото Претседателство одржано на 02.07.2022 година во Кочани, е донесена одлука…

НЕ за спојување на наставните предмети!

Независниот Синдикат на Полицијата, дава поддршка на братскиот синдикат од образованието. Доколку инстутуциите немаат слух за проблемите, независните синдикати решението ќе го најдат преку улиците како и до сега.

Кривична пријава за сторено кривично дело ,,Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем”

Изготвена кривична пријава за сторено кривично дело ,,Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем” по чл. 394-г, од Кривичниот законик против претседателот на Македонскиот полициски синдикат…

ИЗВЕШТАЈ ОД СИНДИКАЛНА ПОСЕТА

Во периодот од 08 до 09.05.2023 година од страна на помошник генералниот секретар Мартин Ефремов и адвокат на НСП Антонио Саздов посетени се повеќе организациони единици и во низа одржани…

Известување во врска со разликата во минималната плата и добивање на истата преку тужби

Почитувани колеги,   Во моментов во државата минималната плата изнесува 20.175 денари и сите вработени мораат да бидат исплатени со најмалку овој износ на основна плата без додатоци.   Бодот…

Спортско-Едукативни игри организирани од НСП на 24 и 25.06.2023 година на Пониква

На 24 и 25.06.2023 година, на Пониква, Независниот Синдикат на Полицијата ќе ги организира првите дводневни спортско-едукативни игри. На настанот се планирани вкупно 400 учесници, со 800 оброци и ноќевање,…