Генерален Секретар на НСП

Орце Коцевски, роден на 11 Мај 1981 година во Велес, Р.Македонија.

Тој е дипломиран правник и завршил на Универзитетот Кирил и Методиј во Скопје. Важи за голем професионалец.

За време на конфликтот во 2001 припадник е на  ЕСЗ Тигар. Од 2002 до 2012 година има работено во СВР Велес во ПС ОН Велес и ПС за БПС Велес. Од 2012 до 2017 година работел како главен инспектор во Одделот за внатрешна контрола на МВР. Во моментот е  Командир на ПС ОН Велес.

Коцевски е Генерален Секретар на Независниот Синдикат на Полицијата.