Состанок на Комисијата за приправници при НСП

На ден 23.02.2018 година, во ВИП Хотел во Скопје се одржа состанок на Комисијата за приправници при НСП. На состанокот присуствуваа членовите на комисијата како и претседателот Гоце Делчев, адвокат Дончо Стаменков и Томислав Гиевски претседател на Грански Независен синдикат на образование и наука како почесен гостин на состанокот.

При двочасовната дискусија, беше договорено менување и дополнување на членовите на комисијата, беа договорени поединечни средби и презентации со членовите од Тетово, Струга и Прилеп, беа отворени голем број прашања од областа на синдикалната заштита и делување како и визија и перспектива на комисијата.

 

ВРАЌАЊЕ НА ДОСТОИНСТВОТО НА ПОЛИЦИЈАТА