Forgot Password

Block 13

Block 13

Регионални спортски игри Валандово 2021Активности

Регионални спортски игри Валандово 2021

                                                            « ‹ на 2 › »

За сите членови на НСП, специјален попуст до 50% на мобилните линии на А1Активности

За сите членови на НСП, специјален попуст до 50% на мобилните линии на А1

Со цел подобрување на социјално економскиот статус на членовите ве известуваме дека склучивме нов договор со А1 оператор во кој се предвидени попусти до 50% на мобилните линии. Сите наши членови можат да користат до 5 претплатнички линии со кои едно семејство на годишно ниво би остварило заштеда од околу…

Прес конференција во врска со потпишувањето на срамниот колективен договорАктивности

Прес конференција во врска со потпишувањето на срамниот колективен договор

Независниот синдикат на полицијата не дозволува манипулирање на полицајците и понатаму соодветно ќе одговори!

Синдикални спортски игри, Кучково 2021Активности

Синдикални спортски игри, Кучково 2021

ПС за ГН Блаце 6та управа ПС ОН Ѓорче Петров    

Block 13 - Tab With Custom Color

Loader..
Вработените на МВР денеска ја добиваат бонус платата за над 150 часови прекувремена работа во 2020Активности

Вработените на МВР денеска ја добиваат бонус платата за над 150 часови прекувремена работа во 2020

Со огромниот притисок кој го направивме преку протестите, пресовите и најважно преку огромниот број на тужби на адвокатскиот тим на НСП, конечно почнавме редовно да го добиваме она што законски ни следуваше. Искрено се надеваме дека под истиот тој притисок министерството брзо ќе почне со исплата на хранарина за работа…

Успешен изборен ден за НСП ЕБР!Активности

Успешен изборен ден за НСП ЕБР!

Членовите со огромна поддршка и храбро како што доликува на единицата со 131 глас ,, ЗА” му ја дадоа поддршката на старо-новиот претседател Владимир Аврамоски! Му честитаме за борбата која што досега ја водеше како прв синдикалец во единицата и се надеваме дека ќе продолжи уште посилно и уште похрабро!

Вклучување на претседателот од изборите во СВР ТетовоАктивности

Вклучување на претседателот од изборите во СВР Тетово

[video src="https://nsp.com.mk/wp-content/uploads/2021/05/10000000_137349235022743_5570994093496477450_n.mp4" /]

Настани од Мајските синдикални протести на Гранскиот Независен Синдикат на ПОЛИЦИЈАТА 8 Мај 2021Активности

Настани од Мајските синдикални протести на Гранскиот Независен Синдикат на ПОЛИЦИЈАТА 8 Мај 2021

Протести за нов колективен договор на МВР со одредби предложени и барани како предлог на НСП за подобри работни права во Полицијата.  

Block 13 - Title On Top

Министерот Бојан Маричиќ потпиша правилник за зголемување на платите на судската полиција

Министерот Бојан Маричиќ потпиша правилник за зголемување на платите на судската полиција

Министерот за правда Бојан Маричиќ, во присуство на претставниците на Независен Синдикат на Судската Полиција и Упоз, го потпиша правилникот…

НСП со масовен протест на 8-ми Мај против поптишувањето на колективен договор од страна на МПС со МВР

НСП со масовен протест на 8-ми Мај против поптишувањето на колективен договор од страна на МПС со МВР

Почитувани колеги, Тешките господа МПС – МВР, подготвени се на 7ми мај да потпишат колективен договор за МВР, кој е…

Прес конференција на Марјан Ристески, претседател на КСОМ, повик за протест!

Прес конференција на Марјан Ристески, претседател на КСОМ, повик за протест!

[video src="https://nsp.com.mk/wp-content/uploads/2021/05/10000000_296990278585843_8171706239482427076_n.mp4" /]

Block 13 - Title On Thumb

Преговори за обезбедување на количество вакцини за членовите на НСП

Преговори за обезбедување на количество вакцини за членовите на НСП

Активности

🗣️ Ве известуваме дека Независниот Синдикат на Полицијата, во соработка со збратимените синдикати од Р. Србија е во завршна фаза на преговори за обезбедување на количество вакцини за членовите на НСП. 💉 Вакцинацијата првенствено на членовите, но и на останатите вработени од организационите единици со најголем ризик кои доброволно ќе…

Министерот Бојан Маричиќ потпиша правилник за зголемување на платите на судската полиција

Министерот Бојан Маричиќ потпиша правилник за зголемување на платите на судската полиција

Активности

Соопштение Министерот за правда Бојан Маричиќ, во присуство на претставниците на Независен Синдикат на Судската Полиција и Упоз, го потпиша правилникот за зголемување на платите на Судската Полиција. Со ова се решава долгогодишниот проблем на овие службеници кои бараа зголемување на платите. Потпишувањето на правилникот е резултат на повеќе месечните…

Прв конгрес на Независниот Синдикат На Полицијата

Прв конгрес на Независниот Синдикат На Полицијата

Активности

На 21.02.2021 година се одржа првиот конгрес на Независниот Синдикат на Полицијата на кој што конгрес беше реизбран идеологот и досегашниот претседател на НСП за лидер за наредниот мандат од 5 години. Тоа беше конгрес кој што ја докажа и покажа независноста и професионалноста на Синдикатот со која што беше…

Block 13 - With Secondary Meta

Прес на Претседателот на НСП

Прес на Претседателот на НСП

Активности

Претседателот на Независниот Синдикат На Полицијата Гоце Делчев Тодев, одржа прес на кој се презентира неработењето на одредени и високи функционери во МВР кое сето тоа се одразува на штета на полициските службеници. Погледнете го видеото подолу

Работна средба на тема родова еднаквост и дискриминација

Работна средба на тема родова еднаквост и дискриминација

Активности

Независниот Синдикат На Полицијата на жените и комисија бр.5 имаа работна средба на тема “Работна средба родова еднаквост и дискриминација”. Меѓу другото исто така беа разгледани проблемите со кои се среќаваат жените вработени во МВР ЗАТВОРСКА ПОЛИЦИЈА.

Средба и дебата на комисија бр.5

Средба и дебата на комисија бр.5

Активности

Колешките преставнички денес имаа средба и дебата во поглед на родовата дискреминација и мобинг кон колешките во МВР.

Прес на НСП

Прес на НСП

Активности

Независниот Синдикат На Полицијата со прес конференција на тема “Осуда на заканите над членовите на НСП”.

Посета и донирање на грејни тела на НСП на РЦ исток Пс за ГП и ГН Делчево

Посета и донирање на грејни тела на НСП на РЦ исток Пс за ГП и ГН Делчево

Активности

Независниот Синдикат На Полицијата, како и вообичаено, повторно се покажаа со нивната хуманост кон своите колеги и донираа грејни тела на РЦ исток Пс за ГП и ГН Делчево.    

Block 13 - Without Thumb

Предаден рекламен матерјал на ПС Аеродром и СВР Скопје

Предаден рекламен матерјал на ПС Аеродром и СВР Скопје

Активности

Независниот Синдикат На Полицијата, денес го предадоа рекламниот материјал на своите колеги од ПС Аеродром и СВР Скопје. СВР Скопје   СВР Скопје   ПС Аеродром   ПС Аеродром   ПС Аеродром

НСП со предавање на репрезентативен материјал

НСП со предавање на репрезентативен материјал

Активности

Членовите на Независниот Синдикат На Полицијата, како и секогаш на прво место, минатата вечер излегоа на терен и со полна пареа го распределија репрезентативниот материјал, кои исто така се подготвија и за утрешниот ден.      

Реализирана работна посета на ДОЦ при СВР Штип и ЦИК Штип

Реализирана работна посета на ДОЦ при СВР Штип и ЦИК Штип

Активности

НСП е секогаш помеѓу колегите,на терен,во работните простории и во изнаоѓање на решенија за нивните проблеми.

Крводарителна акција по повод божиќните празници подржано од НСП

Крводарителна акција по повод божиќните празници подржано од НСП

Активности

Организирана крводарителска акција на ниво Шеста управа. По акцијата подарено по една маска од НСП на екипата од заводот за Трансфузиологија Скопје

Block 13 - With Load More

Loader..

ПРОТЕСТ на НСП-Гранична полиција и Судска полиција и што е договорено со Министерот за Правда

ПРОТЕСТ на НСП-Гранична полиција и Судска полиција и што е договорено со Министерот за ПравдаАктивности

Независниот Синдикат на Полицијата – Гранична Полиција и Независниот Синдикат на Судската Полиција излезе на протест пред Собранието и Министерството за Правда. Наши претставници се сретнаа со Министерот на Правда Г-нот Бојан Маричиќ со кого се договорени измени во Законот за Судска служба и во работните групи да бидат вклучени…

Протест на НСП и НССП – СТОП за Селективна Правда

Протест на НСП и НССП – СТОП за Селективна ПравдаАктивности

На ден 04.11.2020г. во 12.00 часот ќе се одржи Мото Протест под мотото „СТОП ЗА СЕЛЕКТИВНА ПРАВДА – ПРАВДА ЌЕ ИМА ЗА СИТЕ“. „ВО ДВЕ КОЛОНИ “ПОСТРОЈ СЕ и ЗАРАДИ КОВИД 19 ОСТАНИ ВО ВОЗИЛО ” Место на собирање е пред канцелариите на КСОМ наспроти Саем а ПРЕС ќе одржиме…

Крводарителска акција на НСП

Крводарителска акција на НСПАктивности

На ден 17.10.2020г. во ГОБ 8ми Септември – Скопје во соработка со здружението ,,Крводарител“  Независниот Синдикат на Полицијата организира крвидарителска акција со цел зголемување на резервите на крвни единици кои поради пандемијата се значително намалени. Донаторите кои прележале Ковид се особено значајни поради антителата во крвната плазма. НСП ги повикува…

Распишани Е-избори во 5 синдикални структури на НСП

Распишани Е-избори во 5 синдикални структури на НСПАктивности

Известување до сите членови на НСП од подоле наведените ПС и ПО дека на ден 03.10.2020 распишани се Е-избори за: 6-та Управа 133 члена, ЕУМНА 41 член, ПС Чаир, ПО Мирковци 21 член, ПС Гази Баба, ПО Арачиново 32 члена и СО НСП СВР Скопје 412 членови.  

Реакција на НСП во врска со поднесените кривични пријави против полициски службеници

Реакција на НСП во врска со поднесените кривични пријави против полициски службенициАктивности

Во врска со синоќешната објава на министерството за внатрешни работи во која се сооштува дека од страна на Оделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди до Основното јавно обвинителство за гонење организиран и сериозен криминал и корупција поднесени се кривични пријави против 6 (шест) полициски службеници по член…

Одржано 6-то вонредно собрание на НСП

Одржано 6-то вонредно собрание на НСПАктивности

На ден 25.07.2020г. во центарот за обука во Идризово, во услови на пандемија почитувајќи ги сите здравствени препораки НСП успешно го одржа шесттото вонредно собрание. Констатирано е дека пандемијата за жал зададе удар и го наруши нормалното синдикално делување, но се изнајдени и договорени методи за понатамошно функционирање. Доделени плакети…

  • Load More.. Loader..

Block 13 - With Infinite Scroll

Loader..

Соопштение до членовите на НСП од Свр Велес

Соопштение до членовите на НСП од Свр ВелесАктивности

Денес на 28 јуни 2020 година во ПК Градско се одржа првиот состанок на Независниот Синдикат на Полицијата при СВР Велес кој што се одржува за прв пат со новото претседателство на сите Организациони единици кои го претставуваат членството и тоа од ОВР Неготино со претседателот Влатко Петров, ОВР Кавадарци…

Делегација на НСП на вечните домови на загинатите во “Диво Насеље”

Делегација на НСП  на вечните домови на загинатите во “Диво Насеље”Активности

Делегација на Независниот Синдикат на Полицијата предводена од претседателот, денес на градските гробишта во Тетово, гробиштата во Брвеница и Зубовцe положи цвеќе на вечните домови на дел од загинатите во Куманово 2015 година (Диво Насеље). ВЕЧНА СЛАВА ХЕРОИ!

Соопштение на Претседателот на НСП

Соопштение на Претседателот на НСПАктивности

СООПШТЕНИЕ ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: Здраво на сите членови на Независниот Синдикат на Полицијата. Здраво на сите вработени во МВР, во затворската, шумската и судската полиција. Здраво на оние во АНБ и Агенцијата за разузнавање. Како претседател на синдикалниот бренд на безбедносните организациони единици во Македонија, денес на денот на трудот имам…

НСП со жестока реакција за притисоците кон нашите членови

НСП со жестока реакција за притисоците кон нашите членовиАктивности

Не престануваат жестоките притисоци кон членовите на НСП. На ден 05.12.2019 година одржана е прес конференција на која од страна на Претседателот на КСОМ Марјан Ристевски и Претседателот на НСП Гоце Делчев Тодев е побарано од Министерот за Внатрешни работи да ги провери некоректните обвинувања кон нашите членови и да…

Склучен Меѓународен протокол за соработка на ГС УПОИП НЕЗАВИСНОСТ и ГНСП

Склучен Меѓународен протокол за соработка на ГС УПОИП НЕЗАВИСНОСТ и ГНСПАктивности

Во интерес на меѓународната соработка при синдикалното делување како и заедничката поддршка и цели, денес во Врњачка Бања, Р. Србија е склучен Меѓународен протокол за соработка на ГС УПОИП НЕЗАВИСНОСТ преставуван од претседателот Драган Чабриќ и Гранскиот Независен Синдикат на Полицијата претставуван од помошник генералниот секретар Мартин Ефремов. Со овој…

Избран Претседател на СО НСП СВР Штип

Избран Претседател на СО НСП СВР ШтипАктивности

На ден 16.11.2019 година за прв пат во историјата на синдикализмот во Македонија, нај демократски до сега, по пат на електронско гласање избран е претседател на СО НСП СВР Штип, колегата Роберт Богатинов.   На нашиот драг колега, голем професионалец и докажан синдикален активист му честитаме и му посакуваме многу…

  • Load More.. Loader..

Block 13 On Sidebars

Ексклузивен договор за соработка на ГНСП со Туристичката агенција „ЕЛЕМ ТУРС“Активности

Ексклузивен договор за соработка на ГНСП со Туристичката агенција „ЕЛЕМ ТУРС“

Гранскиот независен синдикат на полицијата постигна ексклузивен договор со туристичката агенција „ЕЛЕМ ТУРС“ која ни ги понуди нивните капацитети: Хотел…

НСП: Протест на Шумска ПолицијаАктивности

НСП: Протест на Шумска Полиција

Претставници од 21 станица на шумската полиција од цела Македонија денеска 04.02.2019 год. се собраа пред Владата за да го…

Новогодишна Честитка на НСПАктивности

Новогодишна Честитка на НСП

Почитувани колеги, членови на Независниот Синдикат на Полицијата, На крајот сме на 2018 година. Во годината што измина секој од…