Категорија: Активности

Известување во врска со разликата во минималната плата и добивање на истата преку тужби

Почитувани колеги,   Во моментов во државата минималната плата изнесува 20.175 денари и сите вработени мораат да бидат исплатени со најмалку овој износ на основна плата без додатоци.   Бодот…

Спортско-Едукативни игри организирани од НСП на 24 и 25.06.2023 година на Пониква

На 24 и 25.06.2023 година, на Пониква, Независниот Синдикат на Полицијата ќе ги организира првите дводневни спортско-едукативни игри. На настанот се планирани вкупно 400 учесници, со 800 оброци и ноќевање,…

Избор на ,,Најдобар полицаец”

Независниот Синдикат на Полицијата, започнува со примена на договорите кои беа потпишани со општините за избор на ,,Најдобар полицаец”. Честитки за најуспешните и благодарност до општините кои се грижат и…

Протест за полициска правда

Поради се поголемата зачестеност на кривични пријави против полициски службеници на кои суспензијата од работните места се користи како репресивна мерка и целосно дискредитирање на личноста на полицаецот, се посилна…