Потпишан е 9-ти меѓународен договор со полициски синдикат од балканските државиАктивности

Потпишан е 9-ти меѓународен договор со полициски синдикат од балканските држави

На покана на САСМВР, полицискиот синдикат од Р. Бугарија делегација во состав од претседателот на НСП Гоце Делчев Тодев и…

Храна со поминат рок се дели на полицајците од ноќна смена!Активности

Храна со поминат рок се дели на полицајците од ноќна смена!

Леб пред 15 дена, барањето отстрането, производ со истечен рок. Според Независниот полициски синдикат, околу 7.000 полицајци на ноќна должност…

Независниот синдикат на Полицијата со барање за вонреден инспекциски надзорАктивности

Независниот синдикат на Полицијата со барање за вонреден инспекциски надзор

Во врска со храната која Министерството започна да ја дели за работниците кои работат ноќе, поднесовме барање за вонреден инспекциски…

Протест на НСП и НСОН за усогласувње со минималната платаАктивности

Протест на НСП и НСОН за усогласувње со минималната плата

Синдикатот на полицијата на Македонија (СПМ) и Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) денеска на протест пред Владата побараа…

МОТО ПРОТЕСТ со поставување на синдикален кампАктивности

МОТО ПРОТЕСТ со поставување на синдикален камп

Будно следејќи ја состобата во која се наоѓаме, во моменти кога државата и министерството немаат слух дека нашите џепови одамна…

Склучен договор помеѓу НСП и “АН-ФИ” ДОО ШтипАктивности

Склучен договор помеѓу НСП и “АН-ФИ” ДОО Штип

На ден 03.03.2022 година е склучен договор помеѓу Грански НСП со “АН-ФИ” ДОО Штип и тоа со;   Подружница Златара…

Постигнат договор помеѓу НСП и Полицискиот клуб за боречки спортови 7-ми Мај-Тигар СкопјеАктивности

Постигнат договор помеѓу НСП и Полицискиот клуб за боречки спортови 7-ми Мај-Тигар Скопје

Со овој договор се регулира соработката помеѓу двата субјекти во поглед на организирање и изведување на програми од областа на…

Протест на НСП и Армијата во сабота за усогласување на минималната платаАктивности

Протест на НСП и Армијата во сабота за усогласување на минималната плата

Независните синдикати на полицијата и на армијата најавија предупредувачки протест на кој ќе побараат усогласување на платите во однос на…

Предупредувачки Полициски ПротестАктивности

Предупредувачки Полициски Протест

Независниот синдикат на полицијата, како синдикат кој се бори за почитување и унапредување на работничките права, незадоволни од игнорантскиот однос…