Решение за одговор на барање за слободен пристап до информации од јавен карактер

Министерството за внатрешни работи има околу 11.500 вработени. Во последните 5 години се донесени над 18.000 решенија за распоредување на вработени. Ваквиот начин на често флуктуирарње низ работните позиции во…

Претседателот на НСП Гоце Делчев физички нападнат од страна на Александра Дуковска

Го губи ли некој трпението па со спинови и испраќање на провокатори сака да го скрене вниманието од реалните проблеми со кои што се соочуваат вработените? Најостро го осудуваме овој…

НСП Полицијада – Пониква

Во периодот од 24 до 25.06.2023 година на Пониква во организација на НСП ја спроведовме првата полициска Полицијада. Со оглед дека се работеше за настан од масовен карактер свесни сме…

Први централни спортски игри на Независниот Синдикат на полицијата

 ИЗВЕСТУВАЊЕ  Со задоволство ви соопштуваме дека според сите направени анализи од страна на телата и органите на НСП, на 30-сетото Претседателство одржано на 02.07.2022 година во Кочани, е донесена одлука…

Први централни спортски игри на Независниот Синдикат на полицијата

ИЗВЕСТУВАЊЕ Со задоволство ви соопштуваме дека според сите направени анализи од страна на телата и органите на НСП, на 30-сетото Претседателство одржано на 02.07.2022 година во Кочани, е донесена одлука…

НЕ за спојување на наставните предмети!

Независниот Синдикат на Полицијата, дава поддршка на братскиот синдикат од образованието. Доколку инстутуциите немаат слух за проблемите, независните синдикати решението ќе го најдат преку улиците како и до сега.

Кривична пријава за сторено кривично дело ,,Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем”

Изготвена кривична пријава за сторено кривично дело ,,Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем” по чл. 394-г, од Кривичниот законик против претседателот на Македонскиот полициски синдикат…