Реакција на НСП во врска со поднесените кривични пријави против полициски службеници

Во врска со синоќешната објава на министерството за внатрешни работи во која се сооштува дека од страна на Оделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди до Основното јавно…

Одржано 6-то вонредно собрание на НСП

На ден 25.07.2020г. во центарот за обука во Идризово, во услови на пандемија почитувајќи ги сите здравствени препораки НСП успешно го одржа шесттото вонредно собрание. Констатирано е дека пандемијата за…

Делегација на НСП на вечните домови на загинатите во “Диво Насеље”

Делегација на Независниот Синдикат на Полицијата предводена од претседателот, денес на градските гробишта во Тетово, гробиштата во Брвеница и Зубовцe положи цвеќе на вечните домови на дел од загинатите во…

Соопштение на Претседателот на НСП

СООПШТЕНИЕ ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: Здраво на сите членови на Независниот Синдикат на Полицијата. Здраво на сите вработени во МВР, во затворската, шумската и судската полиција. Здраво на оние во АНБ и…

Склучен Меѓународен протокол за соработка на ГС УПОИП НЕЗАВИСНОСТ и ГНСП

Во интерес на меѓународната соработка при синдикалното делување како и заедничката поддршка и цели, денес во Врњачка Бања, Р. Србија е склучен Меѓународен протокол за соработка на ГС УПОИП НЕЗАВИСНОСТ…

Протести и блокади низ цела Македонија за враќање на ДОСТОИНСТВОТО во Полицијата

30.09.2019 год. И покрај сите „препреки“ за ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА протести на Независниот Синдикат на Полицијата со блокади на сообраќајниците се случи утрово. Протестираа вработени во Полицијата, Шумската полиција,…